Monday, September 27, 2010

Awas! Musuh Dalam Selimut

Dia sahabat baik anda? Think again if...

1) Selalu pinjam duit tapi buat-buat lupa dan tak dikembalikan
Dia selalu pinjam duit... berjanji nak bayaq then wat2 lupa sampailah sekarang. Ada kawan macam tu?

2) Komen Negatif
Dia selalu memberi komen berunsur negatif terhadap anda dan selalu kritik2 pasal status hubungan, penampilan dan sebagainya. Semuanya yang negatif saja, langsung takda komen positif yang boleh menambah semangat anda.

3) Menggoda pasangan anda
Dalam diam, dia cuba ingin tampil menarik dan menunjukkan kelebihannya di hadapan pasangan anda. Whats that mean? dia cuba menarik perhatian pasangan anda dengan menunjukkan yang dia lebih cantik/hensem berbanding anda tanpa anda sedari taktiknya.

4) Sering memperlekehkan
Atau dlm erti kata lain, merendah-rendahkan anda. Sehinggakan anda jd takut untuk berkongsi apa2 dengannya tentang kesalahan anda atau rahsia anda. Yalah..takut dia perlekehkan anda.

5) Sering ingkari janji
Sering membatalkan pertemuan last2 minute, sehingga anda rasa seperti orang bodoh. Selalu menunggu lama tapi last2 tak jadi jumpa. And then, bila anda marahkan dia, dia akan merayu2 mintak dimaafkan tapi mengulangi kesalahan yang sama.

Anti kan orang mcm ni?? Jangan bg muka pd org mcm ni. Jgn jd terlalu baik. Kita jaga hati dia, siapa yg nk jaga hati kita??
http://www.emocutez.com

remember!!!

12 comments:

nabilah said...

betul..better jangan berkawan dengan orang macam ni..

Nasrina said...

nabilah
yap..betui3

bloggerman said...

org macam tu carutkan jer.baru dia tau kita x lembut

Nurulbadiah Lai said...

yang ni paling bahaye..
sbb kita xakan pernah sangka dia mcm tu..
tut2 dia mcm tu
kena hati2
sbb manusia zaman sekarang..banyak plastik kn

Nasrina said...

bloggerman
:p

NurulBadiah
aa...betui tue... kita bkn tau kan?rupa2nya dia tgh kenakan kta.. hmm

meera^da cute..*_* said...

selalu ade kawan yg tang o 1 tuh...adoyai...kadang2 rase cam nak jauh2...tp sabarkan diri jela..

Nasrina said...

meera
emm..kdg2 kita nk mtk pun segan kn :)

el said...

no 1 tu mmg penah sllu dgr dr kwn2...mmg pantang n x suka lah kwn mcm tu

Nasrina said...

kak el..
bab2 duit ni memg xsuka kan.. huhuw

diana said...

macam2 jenis kawan sekarang ni..
ade yang baik
ade yang menyakitkan hati
pilih betul2

♥farra♥ said...

nice sharing.. =)

Nasrina said...

diana..
yes.. btul 2..kdg2 blom tunjuk belang..

farra
thanks :)