Sunday, October 10, 2010

Lelaki Lembuttt

Salam, sedikit info sharing about this type of man.  Lelaki lembut jugak leh dikenali sebagai Mak Nyah, darai,pondan bapok and banyak lagi sebenarnya gelaran yang diberikan. Mereka ni mempunyai biologi lelaki tapi nalurinya lebih kepada wanita. Golongan ini selalu menggunakan istilah " terperangkap di dalam tubuh yang salah" and "wanita dilahirkan transeksual". Mak nyah secara amnya ialah merujuk kepada lelaki transeksual merupakan lelaki Mukhannas iaitu yang mahukan jantina lain dari jantina yang mereka lahir. It is different dengan khunsa yang sedia maklum mempunyai dwi jantina. 

WHY IS THIS HAPPEN?

1) Mempunyai naluri keperempuanan sejak kecil lagi
Memang wujud kan. Bila dari kecil suka berpenampilan as a girl. Dan ibu bapa pulak tak memantau tumbesaran anak2 mereka so anak lebih cenderung ke arah opposite sex.

2) Layanan ibu bapa sendiri
Percaya tak ada ibu bapa yang teringin sangat nak anak perempuan. Tapi bila dpt anak lelaki mereka frust then pakaikan pakaian perempuan utk anak-anak lelaki mereka. Beli mainan perempuan. Beli aksesori perempuan. Buat anak tu keliru dgn status jantina diri sendiri dan akhirnya selesa dan suka dgn penampilan sebagai perempuan.

3) Dipengaruhi golongan lembutt
Sebab dilahirkan dlm environment yang agak different dari orang lain. Surrounding by golongan mak nyah dan lelaki lembut boleh buat seseorang lelaki tu di attract untuk turut menjadi lembut.

4) Kurang didikan agama
Sebagaimana hadis mengatakan " Nabi Muhammad S.A.W melaknat lelaki yg menyerupai wanita dan wanita yang menyerupai lelaki" 

Memang tak dinafikan banyak lelaki lembut di keliling kita ni. Wanita or perempuan pun sebenarnya terancam dengan lelaki2 lembut mengalahkan wanita ni. Apapun, bersyukurlah dengan jantina yg telah diberikan Allah. Setiap jantina tu ada kelebihannya...


Ish3.. Ratu Cantik Pondan pun dah ada... Pondan lagi cantik ni.. Apapun, lelaki tetap adalah lelaki.. sejauh manapun kecantikannya, dia tetap lelaki dan tak boleh menandingi wanita yang sememangnya ciptaan Illahi. Lihatlah betapa hebatnya seorang wanita hingga lelaki pun tergila2 nak jadi wanita.. :P 

16 comments:

z said...

dunia akhir zaman..no wonder wanita lagi 'ramai' dr lelaki.. nice entry =)

Nasrina said...

z
thanks ... :)

The Sharkox said...

masa zaman Uni dulu adda kenai sorang budak lembut ni..kawan2 dia kata masa sekolah tak lembut pun, tapi bila dapat kawan yang ala2 sotong ni, denga dia2 jadi sotong..seb baik la tak buat operation buang anak gajah..haha
-sharkox-
Entri terbaru di The Sharkox: Cara-cara nak hilang kawan dalam Facebook.

KELI OH KELI said...

lembut x salah...tapi kalau berpakaian menyerupai pompuan yg tu jadi raplah...

Nasrina said...

The Sharkox
Ya? memang betoi dikatakan pengaruh rakan sebaya.. :)

Keli
Tak salah tpi harus berubah..

HaNTwO said...

lelaki lembut xpe jangan naluri lelaki tu cam pompuan dah la...

el said...

k.el kalo yg lelaki tp lembut ok lg..tp yg jenis pondan ni mcm x leh nak msok..miahahahah

darkbatman. said...

kdg2 bende 2 mmg dh jd naluri.. jd nk ubah pun susah.. ksian kt diaorg tp ade jugak yg saje2 kan..yg 2 xleh nk kate ape.

Nasrina said...

hantwo,
lembut tu berbeza dari segi lembut bersopan santun and lembut yg memg lembut anggota bdn :)

k.el,
hehe..tp kan k.el, laki lembut ni mulut dia leh tahan laser sikit..hehe

darkbatman,
naluri perempuan..kesian kan tp seharusnya berusaha utk jd keras sbab tuhan dh jadikan dia sebagai sorang laki..

mR Gee.!! said...

Han :
nih ape mimpi citer pasaL lelalki lembut nih... ekekkeke...
smlm kene ligan ngan diorg ker..
sori.. joke!!

hehehehhe...
pasaL laki lembut nih...
sebenar nyer.. ader yg baik dan ade yg negatif pasal diorg nih...
same cam kiter gak.. yg lelaki xsemestinya semer baik.. pompuan pun...

hanya golongan minoriti diorg yg ade unsur kurang sihat/negatif...

pendapat aku plok, lelaki lembut nih, aku xelergik sgt,stiLL bleh accept diorg if diorg mmg asaL diLahirkan cam tuh... tapi lembut yg dibuat2 tuh..rase nak bagi tapak kasut saiz 8jer...

Rina Azam said...

mr. Gee,
ada ka lembut yg dibuat2.. wah... apa tujuan nih buat lembut2 :)

Nana iidyLL said...

dear....sori....quite bz lately...xsempat bw...
den bl update jer mst tlepas kbawah..

alamak......cikna dah mjuk ke...:)

suka part agama tu...dah mmg kenyataan n depa xdpt time kenyataan..

Rina Azam said...

nana,
mana da majokk..hehe
its ok dear.. tau nana bz :) saja ja mengada..:p

:~:Budak Degil :~: said...

depa ni cantik kalah kite yang tulin n asli ni kan..huhu

Rina Azam said...

Budak Degil,
aa..tue la jeless ... hahaha :)

Anonymous said...

Вот еще немного ссылок на тему, как похудеть.
Похудеть http://tylerleonard.t35.com/