Saturday, March 27, 2010

Miss World 2009


~GORGEOUS~

Entry kali neh..sy nak la share pasal..
MISS WORLD 2009..
Berlangsung di Gallagher Convention Centre, Johannesburg, South Africa pd 12 Dec 2009

MISS WORLD 2009
Nama dia neh Kaiane Aldorino. Mewakili negara Gibraltar. Wahh..entah di mana tu... Age dia 23. Nampak matang ja kn..Tinggi dia 5 kaki 8 inc. Nak tau keja dia? Kerani pengurusan sumber manusia...Dia ni blh bertutur dalam bahasa English and Spanish. Dia ckp dia suka main netball and suka ke gym. Pada tahun yg sama jugak dia menang award Miss WorldGilbratar. Miss World Beach Beauty and Miss World Europe.

FIRST RUNNER UP

Hurmm..bagi sy yg neh lagi cantik kan? Ehe.. Ni first runner up and her name is Perla Beltran anak kelahiran Mexico.. Patutla cun mcm yg kita slalu tgk dlm telenovela tuh kan??. Age dia ni pun 23 jgak. Berketinggian 5 kaki 10 inch.Dia neh dilahirkan di Culiacan, Sinalao, Mexico. At the same year jugak dia menang Miss Mexico, Miss World Top 
Model and Miss Americas.

2nd RUNNER UP
Okey.. ni pulak 2nd runner up Tatum Keshwar yg mewakili South Africa. Her age 26 year n dia ni ada Degree from University of KwaZulu Natal. Dia ni berketinggian 5 kaki 11 inch. Dia dilahirkan di Durban, SA.  




    

Miss World Best Dress , Miss World Sport,
Miss World Beauty With Purpose And Miss World Talent


  

3 comments:

mesintaip said...

Hhmmm. nampaknya awak tak layak untuk masuk pertandingan itu, sebab;

1. Kena buka aurat. Saya rasa awak tak sanggupkan.
2. kebanyakkan usia mereka 20 tahun ke atas. Awak baru je 20 tahun.(belum layak untuk daftar mengundi pulak, heheh..)
3. kebanyakkan ketinggian mereka 5 kaki lebih. Awak, err...4 kaki 10 inci(heheh..)
4. MB negeri awak bising nanti. Tak percaya, cuba awak isi borang dulu..
5. tak perlu masuklah. Awak belajar dulu sampai habis. Banyak lagi kerja yang lebih berfaedah daripada itu.

ketak ketik ketuk: Gilbratar merupakan sebuah wilayah(negeri) dalam Negara Spanyol. Nama itu diambil sempena nama pahlawan Islam, Tariq bin Ziad yang telah menakluk wilayah Spanyol pada tahun 711 Masehi. Bukit (atau Jabal dalam bahasa Arab) tempat beliau berdiri menyeru 7 ribu tentera islam selepas mendarat di pantai Spanyol kemudiannya dinamakan Jabal Tariq dan akhirnya menjadi Gilbraltar dalam sebutan penduduk tempatan.

Nasrina a.k.a Cikna said...

incik mesintaip...sy cuma bg info and share jaa...bukan nak masuk pun.... memgla xlayak...

PROJEK KELI KANVAS said...

Ikan yang dipancing tak naik ke darat kalau si ikan tak buka mulut...(kasihan si ikan...mati kerana membuka mulut x kena tempat....)