Thursday, June 10, 2010

Akan Kehilangannya

Salam.. Entri pertama di bulan Jun setelah hampir setengah bulan tak main blog.. And Cik Rina akan terus memberi info2 pasal cinta ni.... Pernah rasa kekasih anda semakin berubah? Rasa mcm kekasih anda skrg dah x mesra cm dulu2 lg...? Nih ada petanda mungkin anda akan kehilangannya. 

Go to fullsize image

1) Pemarah n sentiasa cari kesalahan anda
Dia suka memperbesarkan hal-hal kecil dan remeh..Kemudiannya menimbulkan konflik.. Then tak contact dgn anda dan biarkan anda sorg2 terfikir2 apa kesalahan anda.

2)Berahsia
Dia dah x suka share sebarang masalah atau cerita dgn anda... X seperti dulu.

3)Layanan dingin
Enggan melayan SMS dan panggilan anda dengan alasan sibuk.

4)Panggilan misteri
Dia sentiasa dapat panggilan entah dari siapa. Dah tentunya dia akan menjauhkan diri dari anda sebaik saja mendapat panggilan tertentu.

5)Kemesraan hilang
Dia tak berminat utk mendengar cerita2 anda, mengimbau kenangan2 manis bersama dan tiada lagi gurauan manja seperti dahulu.

6)Masalah kewangan
Jika sudah berkahwin, dia akan mengatakan bahawa budget dah x cukup utk keluarga.

7)Penampilan berubah
Dia mengubah imej menjadi lebih kemas dan kacak.

8)Naluri
Sebagai seorang kekasih anda akan mempunyai naluri yg mengatakan ada something wrong yg terjadi dlm hbgn anda, Tapi tiada bukti yang sahih namun hati anda sering resah memikirkan si dia makin dingin, Naluri seorang kekasih sejati tidak pernah silap... Jadi bersedialah utk menempuhi dugaan yg mendatang.

Tidak dapat dinafikan perasaan resah pasti akan wujud jika kekasih anda mengalami perubahan sebegini. Siapa yg mahu kehilangan seseorang yg amat disayangi? Namun jodoh itu d tgn Allah SWT. Siapalah kita utk menghalangnya, Cuma doa yg dpt dipohon moga jodoh yg ada kekal selamanya.

15 comments:

sop said...

berkasih lah dengan Allah, anda pasti sentiasa di sayangi.. amin

NiZaM Limited said...

Mencintai sesama manusia untuk mengharapkan keredhaan Allah..:)

kemesraan hilang tu mmg kemungkinan besar anda akan ditinggalkan oleh lelaki..so, jaga2 yek..

+akufobia+ said...

ngaa.terbaik setiap hari.berikan.

cikCEPET said...

besh tips neh...!

:))

Nasrina a.k.a Cikna said...

cinta pd Yang Esa..cinta hakiki

.sakura91. said...

betol.sokong.lastlast.clash la

AkuChumel said...

hahaha naseb baik saya single :P

KELI OH KELI said...

hahaha naseb baik awek saya x hilang =p

s h e e said...

hurm...setuju dengan sop...berkasihlah dengan Allah...

hehe...cik rina skew bg tips2 menarik...tengkiyu cik rina...

buyat(bebola tomato) said...

boleh jadi kaunselor ni

Cik_daya said...

setakat nie tak tunjuk tanda2x lagi...
tapi elok gak menda nie.. kot2x masa depan dia wat kan..

chEnta said...

hahaax..
tips yg amat berguna

btw..
single lebey baek..
n single itu BERGAYA lah..
keh3..
^________^

bellar0ssa said...

huhu sebelum kahwin semua indah.lepas kahwin pecah tembelang.

hans said...

kekasih saya okay
haha

izaFiza said...

uishh..takutnyer..mintak dijauhkan semuanya..=)